вівторок, 17 листопада 2015 р.

Лупаймо сю скалу, бо будемо сидіти без навчальної зброї!

Центр військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" запрошує до громадської дії та пропонує до розгляду та підписання звернення до керівників влади щодо проблем викладання предмету Захист Вітчизни.

Військовому комісару Львівського 
обласного військового комісаріату,
полковнику Миколі Садовському

Від вчителів предмету «Захист Вітчизни» м. Львова
та Львівської області


Шановний Миколо Степановичу!
Вже майже два роки триває АТО на сході України. Кілька тисяч призовників та мобілізованих з Львівської області вирушили у складі військових підрозділів на боротьбу з зовнішнім і внутрішнім ворогами. Впродовж цього періоду Президентом України були підписані наступні документи: Указ Президента України №334/2015 від 12 червня 2015 року «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», у п. 5 якого вказано: «розробити план невідкладних заходів, спрямованих на налагодження взаємодії у питаннях національно-патріотичного виховання допризовної молоді та популяризації військової служби», Указ Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки», де вимагається збільшити чисельність молоді, готової до виконання обов’язку із захисту Батьківщини, незалежності та територіальної цілісності України. Міністерство оборони неодноразово заявляло про допомогу в питання організації допризовної підготовки юнаків.


В середині вересня 2014 року Міністерство освіти направило до Міністерства оборони лист із проханням допомогти в у комплектації кабінетів предмета «Захист Вітчизни» навчальною зброєю, муляжами боєприпасів тощо. А 27 листопада 2014 року у Верховній Раді з позачерговим посланням про зовнішнє і внутрішнє становище України Президент України сказав наступне «Навіть початкова військова підготовка має стати одним з головних предметів у школі». Однак досі питання будь-якого забезпечення матеріальною базою вирішено не було.
За статистичними даними Центру військово-патріотичного виховання Самооборони «Галичина» навчальною зброєю – пневматичними гвинтівками забезпечені 52% середніх загальноосвітніх навчальних закладів Львівщини, а масогабаритними макетами автомату Калашникова (ММГ) - менше 1% (11 закладів з 1440). Ці данні збігаються з дослідженням Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за 2014 р.
Звертаємось до Вас з вимогою організувати роботу з постачання та передачі навчальної зброї (ММГ АК доступних модифікацій) у навчальні заклади Львівщини, які готові взяти її на баланс відповідно до чинного законодавства. Фінансові питання щодо деактивації стрілецької зброї просимо взяти в рахунок витрат на допризовну підготовку юнаків, які просимо врахувати при складанні бюджету обласного військового комісаріату на 2016 рік.
Громадські активісти та вчителі готові до рішучих кроків, адже держава в особі Міністерства освіти та Міністерства оборони не розуміє, що виконувати освітню програму з предмету «Захист Вітчизни» в її частині, яка називається «Вогнева підготовка» без навчальних макетів зброї неможливо.

17 листопада 2015 року Підписи:

Вчитель Захисту Вітчизни Класичної гімназії, керівник Центру військо-патріотичного виховання Самооборони «Галичина» (м. Львів) Сергій Хараху,

вчителі Львова та області, 32 підписи

Немає коментарів:

Дописати коментар