понеділок, 17 вересня 2018 р.

Боремось за чесні підручники!

Центр військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" провів аналіз одного з "нових" підручників "Захист Вітчизни" для 10 класу, який ЧУДОМ отримали гриф Міністерства освіти і науки. Про брехню і фальсифікації вже були публікації у пресі та у соцмережах. Про це писали ми  ТУТ. І ось ми підготували таке звернення до керівництва освіти Львівської області щоб цей "підручник" не потрапив до шкіл Львівщини. 
Звернення
КОМІСІЇ ОСВІТИ І НАУКИ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ЛОДА
Шановна Любомиро Степанівно!
На засіданні комісії освіти і науки громадської ради при ЛОДА було заслухано інформацію про виготовлення за державні кошти підручника М.Гнатюка «Захист Вітчизни» для 10 класу. Цей підручник є затвердженим і рекомендованим Міністерством освіти і науки України (Наказ МОН України від 31.05.2018 № 551). Заступник голови комісії С.Хараху провів аналіз даного підручника та доповів про грубі порушення у змісті окремих уроків, фальсифікацію історичних даних, брехню та приховування фактів збройної агресії Росії проти української державності. Його робота була неодноразово висвітлена у ЗМІ. С.Хараху звернувся зі скаргою до Інституту модернізації змісту освіти, який підпорядковується Міністерству освіти і науки України і організовував роботу експертів щодо відбору та аналізу змісту підручників.
Комісія звертається до Вас з вимогою не допустити факту надання школам Львівської області цього неякісного підручнику та створити необхідні умови для постачання у школи області підручників інших авторів «Захист Вітчизни», які також є у згаданому вище наказі.

Висновки С.Хараху додаються.

Голова комісії Я.Кміт
Секретар комісії М. Фіцуляк 

Висновки та звернення можна скачати ТУТ 


Немає коментарів:

Дописати коментар