четвер, 15 січня 2015 р.

Військово-патріотична робота чи слова на цю тему?

Вже рік Україна бореться, вже 8 місяців воює в так званій АТО. Майже весь народ піднявся на допомогу Збройним Силам України та добровольчим батальйонам. І уряд зрозумів важливість військово-патріотичної роботи з дітьми та молоддю. Вчителям Захисту Вітчизни навіть дали більше роботи, збільшивши навантаження. АЛЕ... матеріальна база не змінилась ні на грам. Ну,
почистили підвали та закинуті тири, вкрутили лампочки. Організували стрільби з стареньких пневматичних рушниць. Але рушниці мають одиниці шкіл. А вогнепальну зброю так у школи не повернули. Маю на увазі звані у народі "мілкашки". Причому у календарних планах роботи є кілька годин для вивчення цього виду зброї та стрільба з неї! А дозволена для застосування лише зброя для набоїв Флобера. Таких прикладів, коли у плані роботи Міносвіти подає такі теми, які не можливо викласти майбутнім захисникам Вітчизни, бо на пальцях такі теми не викладають.Подекуди третина навчального матеріалу Захисту Вітчизни змушена бути суцільною фікцією, бо масогабаритних макетів автоматів Калашнікова немає, смуги перешкод немає, марш-кидок зробити не можна, бо потрапляєш у конфлікт з розпорядженням місцевої освіти не проводити кроси та вправи на витривалість, а засоби цивільної оборони чи макети гранат для виконання вправ відсутні, а військові частини мали у носі проведення навчально-польових зборів. Питань багато, а відповідей - нуль. На весь Львів я знаю лише чотири школи з більш ніж сто, де вчителі мають АК і можуть з учнями вивчати його, розбирати, проводити стройову зі зброєю та ін. І це все куплено за власні або позабюджетні кошти!
Наш блог має стати майданчиком для змін, які виходитимуть від громади, від вчителів та ентузіастів-патріотів! Ми плануємо боротись з байдужістю Міноборони та беззубістю Міносвіти по забезпеченню шкіл колись забраної навчальної зброї та боєприпасів, ми допоможемо обмінюватись наявними ресурсами для проведення повноцінних занять. Членами Самооборони та ветеранами АТО розроблені програми сучасних занять з військової підготовки і ми готові ними поділитись. Запрошуємо до співпраці та до реальної боротьби, адже АК - це інструмент, а реальна зброя - це підготований патріот! Слава України! Героям слава!
Сергій Хараху, вчитель ЗВ Класичної гімназії, 
сотник Шевченківської сотні Самооборони Львівщини  


Немає коментарів:

Дописати коментар