четвер, 9 березня 2017 р.

Військово-патріотичне виховання у Оборонному віснику - нові тенденції та рівень

У лютому виданий новий випуск журналу "Оборонний вісник" Центру воєнної політики та політики безпеки (http://defpol.org.ua). 
Важливим серед всіх матеріалів була інформація про І Всеукраїнський Форум військових ліцеїв, ліцеїв (коледжів) з посиленою військово-фізичною підготовкою та кадетських корпусів, який проходив 24 січня на базі Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Серед організаторів заходу, який відбувся за ініціативи Мiнiстерства молоді та спорту України: Міністерство оборони України, Міністерство освіти і науки України, Український інститут національної пам'яті.
З вітальним словом перед учасниками Форму виступили Віце-прем’єр-міністр В'ячеслав Кириленко, начальник Київського військового ліцею ім. І.Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук - герой Савур Могили.
Головною темою обговорення постали питання відродження і перспективи розвитку сфери національно-патріотичного виховання.
На форумі піднімалися питання формування національно-патріотичної свідомості молоді в процесі здобуття військової освіти, організації діяльності військових навчальних закладів та навчальних закладів з посиленою військово-фізичною підготовкою, формування духовних цінностей молодого громадянина — майбутнього захисника України. Шкода, що відсутні відео та тексти того, про що говорили і спілкувались військові педагоги та спеціалісти у сфері патріотичного виховання. Серед присутніх були і нормальні постаті, але й були й одіозні персони. Загалом захід був слабко висвітленим у мас-медіа та у мережі Інтернет. Навіть фото з заходу були з чиновниками та військовими пенсіонерами, тому розміщуємо просто світлину з ліцеїстами. Дуже інормативною для нашого Центру є стаття начальника Комунального позашкільного навчального закладу «Центр допризовної підготовки» Дніпровської міської ради підполковника Євгена Нестеренка. Видно, що чим ближче до лінії фронту, тим швидше влада вирішує питання з реалізації концепції створення державних центрів військово-патріотичного виховання. От у Львові все ще на папері - в Центрі йдуть ремонти. Ми ж під боком у Європи, а там і так вже налякані нашими військовими успіхами. Отже читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар