середу, 17 травня 2017 р.

Культура зброї - жодний ворог не зміг її витравити в нас!

Тема заняття: «Культура зброї»
Український народ починаючи з часів занепаду козацької держави пережив багато хвиль так званої пацифікації – знищення національної військової/мілітарної культури та позбавлення можливості чинити збройний опір агресору. Якщо за часів Київської Русі це робилось шляхом тотального винищення чоловічого населення і перетворення хлопців та підлітків у рабів та яничарів, то пізніше винищували лише войовничих українців та тих, хто мав сміливість повстати та взяти до рук зброю. У ХХ столітті, зброю просто забороняли мати, окрім мисливської та визначеного сегменту холодної зброї.
І ось прийшов час коли у 2014 році офіційні силові структури не змогли  на рівних протидіяти російському вторгненню і  значне (дехто вважає, що основне) мілітарне навантаження взяло на себе громадянське суспільство. Пригадую, як почалось неймовірно швидке  утворення практично по всій території України тактичних бойових одиниць (батальйонів, рот, бригад), підрозділів Самооборони, волонтерських мереж, інформаційних органів, структур обміну полоненими та ін. В процес включились українці по всьому світу, які на вулицях європейських, азійських, американських, австралійських міст проводили акції на підтримку збройної боротьби українців.


Чому це відбулось, чому ми встояли всупереч прогнозам всіх експертів ФСБ та деяких європейських спецслужб?Українці всупереч тиску та репресій радянської влади, наперекір кланово-олігархічної владі незалежної України зберегли  українські традиції та пам'ять про славне і героїчне минуле нашого народу. Жарти про те, що діду з війни ще кулемет під стрихом ховає, досі гуляє українськими землями. Багато громадських рухів та патріотичних організацій передавали і передають з покоління у покоління традиції українського козацтва та військової підготовки. Саме тому хочемо розповісти про особливий елемент національної культури – культуру зброї, яка присутня у багатьох народів світу, повернути її у соціально-культурне життя українського народу.  
Мета заняття:
1. Ознайомити учнів основними елементами культури зброї.
2. Сформувати уявлення про систему цінностей людини, яка готова захищати українську державу.
3. Розвиток власної системи цінностей учня, доповнення її життєво-важливими елементами.

Завдання заняття:
-      Формувати в учнів зацікавленість щодо предмету Захист Вітчизни;
-      Показати роль пересічних громадян у відстоюванні національних інтересів України;
-       розвиток умінь безпечного поводження зі зброєю;
-       формування культури особистої безпеки;
-       спонукати учнів до критичного мислення, застосовувати набуті знання в практичній діяльності.

3 коментарі:

  1. Де-юре в Україні – вільний обіг зброї, бо немає закону, який його обмежує Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/07/14/deyure_v_ukraini__vilnyy_obig_zbroi_bo_nemaie_zakonu_yakyy_yogo_obmezhuie__1132229

    ВідповістиВидалити
  2. А фактично у нас ментівськса країна, і менти змушують жити за наказом 622, який давно ні на що не сперається, а Дозвільна система працює незаконно. От тобі і збройова культура

    Збройова культура у нас настільки "висока", що існує Справа Дубровського (Den Ragnar), його судять за "пістолет типу "мушкет". Цитата зі справи. І у той час, як сотні людей поїдуть на 27-ий світовий чемпіонат зі стрільби з дульнозарядної зброї, я поїду на ще один суд.

    ВідповістиВидалити
  3. А в Україні такого спорту не існує.

    http://jurpavlenko.blogspot.com/2017/07/blog-post.html

    ВідповістиВидалити