понеділок, 11 грудня 2017 р.

Кіборги. Фільм присвячений Аміні Окуєвій та всім героям війни з росією

Сьогодні я напишу важкий пост про важкий фільм. Про чудовий український, але ВАЖКИЙ фільм... Український патріот кримський татарин Ахтем Сейтаблаєв зняв цей фільм про українських Героїв - Кіборгів. Центр "Галичина" завжди наголошує, що заняття про Савур-Могилу, ДАП, Дебальцево та Іловайськ, про рейд десанту вздовж кордону з росією у серпні 2014 року та інші бої має увійти у підручники Захисту Вітчизни у школі. Цій позиції опонує та відверто протистоїть пострадянська чиновницька братія МОНу та ватні вчителі у школах України, які досі заперечують війну з Росією, як наприклад у військовому ліцеї у Львові (деталі ТУТ), коли мені сказали, що це громадянська війна олігархів! Я давно зробив висновки та почав боротьбу з сепарськими кадрами в школі. А чому, тому, що коли я не на фронті, де загинули сотні кращих синів України, то я можу і буду разом з зі своїми друзями битись тут - у тилу, там де у мене виходить найкраще. Тому сьогодні відвідав цей фільм разом з учнями гімназії... і це було ВАЖКО! Фільм талановитий та правдивий, актори та сюжет чудові. Реальність аж вбиває. Тому, коли вбили "Серпня" зарюмсали всі глядачі. Але одну дитину ми ледь заспокоїли - це був плач навзрид... Її батько там був і, слава Богу, вижив у ДАПі. Ми цього не могли передбачити і реалістичність художнього фільму та живий колорит персонажів - Гіда, Миколи, Мажора, Серпня та інших сильно впливає на дітей, чиї батьки там були і можливо там залишились. Ми змогли заспокоїти учнів, скупими фразам реагували на запитання та коментарі після фільму, адже рівень драми змушує мати у дорослих високий рівень власної емпатії та психологічної підготовки. Був і цікавий момент щодо лайки на екрані, якої було багато - це ж сувора правда. І хлопчик запитався "А ви ж нам забороняєте лаятись!?" Я відповів: "Виростеш, потрапиш у ДАП, тоді буде можна, а у гімназії - ти гімназист, і твоє звання зобов'язує."

Центр Самооборони "Галичина" рекомендує цей фільм! А щоб ще було цікавіше його дивитись трохи фактів про нього і його авторів.
Факт 1. Зйомки фільму "Кіборги" відбувалися на знімальному майданчику у селі Крюківщина Київської області. Частина матеріалу була відзнята в Чернігівській області, зокрема, на Гончарівському полігоні відтворили сцени танкових боїв, а на злітно-посадковій смузі запасного Чернігівського аеродрому — екстер'єр аеродрому.
Факт 2. Автор сценарію "Кіборгів" Наталія Ворожбит створила сюжет для 4-серійного фільму. На основі цього сценарію зробили повнометражний фільм. Тому, за словами сценаристки, близько 60% сценарію до "Кіборгів" не увійшли. Але, за словами продюсера фільму Іванни Дядюри, 4-серійний фільм буде знятий, його покажуть по телебаченню у 2018 році.
Факт 3. Військовими консультантами "Кіборгів" стали реальні українські герої: Кирило Недря з позивним "Доцент", в реальному житті – кандидат наук, Андрій Шараскін з позивним "Богема" – актор, режисер, боєць Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" та "людина Яроша", Євген Жуков, позивний "Маршал", який зараз очолює патрульну поліцію України, Євген Межевікін з позивним "Адам", Герой України, Олександр Тріпак, позивний "Редут", який декілька місяців очолював захист Донецького аеропорту.
Один хлопець придбав собі зелений лазер після фільму.
 Пояснюю як застосовують лазери у бою. 

Факт 4. Як повідомила продюсер "Кіборгів" Іванна Дядюра, прокатом фільму зацікавлені у країнах Балтії, Польщі, Канаді. Також є домовленість із Міністерством закордонних справ України про показ стрічки упродовж року в українських посольствах в різних куточках світу.
Факт 5. Виконавець ролі Серпня В'ячеслав Довженко і один із прототипів цього персонажа Андрій "Богема" Шараскін – близькі друзі, товаришують ще зі студентських років.
Факт 6. Сергій Безруков насправді не пробувався на роль Серпня. А балачки про це виникли з легкої руки виконавця цієї ролі В'ячеслава Довженка, коли він пожартував на адресу Андрія Шараскіна: "Дякуй богу, що тебе не Безруков гратиме".
Факт 7. Усіх акторів для "Кіборгів" обрали за результатами акторських проб. На 6 головних ролей, за словами режисера, переглянули близько 150 акторів.
Факт 8. Використати пісню "Гуцулка Ксеня" у фільмі запропонував В'ячеслав Довженко, бо знав, що саме її прототип його героя вважає "стильовою українською, не схожою ні на що". Режисер Ахтем Сеітаблаєв ідею підтримав, назвав пісню "стильним закарпатським танго". У фільмі "Гуцулку Ксеню" виконав сам В'ячеслав.
Факт 9. Гурт "Океан Ельзи" не лише подарував "Кіборгам" саундтрек "Мить", всю іншу оригінальну музику до фільму написав клавішник "ОЕ" Мілош Єліч у співавторстві з молодим українським композитором Андрієм Пономарьовим.
Факт 10. Епізод стрічки з викраденням одним із "кіборгів" машини у "сєпарів" – майже правда. Тільки у фільмі це джип, а в реальності, за словами Кирила Недрі, був "Урал".

Факт 11. У фільмі присутні роботи іконописця львівського художника, реставратора, письменника, музиканта і волонтера Левка Скопа
Факт 12. Ахтем Сейтаблаєв, український режисер написав у себе у фейсбуці: "Дорогi друзi, разом з командою представляємо вам офiцiйний трейлер нашого фiльму КIБОРГИ. Амiна Окуєва, моя сестро... особисто я присвячую цю прем'єру тобі. Вiчна пам'ять... Героï не вмирають... Слава Украïнi!"

Джерела інформації:
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Немає коментарів:

Дописати коментар