вівторок, 13 березня 2018 р.

Пісні з війни...

Наше нове заняття не тільки військово-патроітичне, але й мистецьке. Взагалі, заняття з використанням відео-,аудіо матеріалів є ефективним засобом у організації навчально-виховного процесу. Допомагає розвитку наочно-пізнавального мислення у студентів. вчитель здійснює підбір необхідних кіно(відео)матеріалів по темі, що вивчається. Перед початком огляду учням треба дати цільову установку, у якій акцентуємо увагу на завданні цього уроку – показати, що засобами мистецтва та національної культури можна бути людиною, яка знаходиться «на фронті» – в інформаційній війні проти агресора-російської федерації. В процесі перегляду кіно(відео)матеріалів лектор коментує події, що відбуваються на екрані. Я проводжу цей урок у період Шевченківських свят, і починаю заняття з перегляду відео кліпу одного з його творів, який покладений на сучасну музику.
Наводимо фрагмент заняття з використанням музичних відеокліпів. 
"Найважливішою піснею для кожного українця є Державний гімн України. Його співали на Майдані у часи найбільшої небезпеки і для підняття бойового духу, його співають бійці у окопах та під час Присяги. У 2014 році після анексії Криму молоді хлопці-курсанти з Севастополя заспівали Гімн України https://www.youtube.com/watch?v=WVbjg9EUSgs.
Другу пісню, яка одна з багатьох надихала нас у часи Майдану, я хотів би представити російською мовою. Її написали наші браття - литовські музиканти спільно з хором «Клайпедського музичного театру» записали відео кліп на слова Анастасії Дмитрук https://www.youtube.com/watch?v=jj1MTTArzPI
Можливо хтось вже бачив цей відомий відео кліп про десант? Слухаємо Enej feat та Тараса Чубая! https://www.youtube.com/watch?v=LwE2uPnFP4A А цей кліп створили українські ліричні музиканти з гурту «Мандри». До вашої уваги «Гради вогняні»
Текст заняття повністю

Немає коментарів:

Дописати коментар