пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

У нас є Стратегія національно-патріотичного виховання

Є в Україні один військовий навчальний заклад - Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії", де навчались більше 200 молодих українських хлопців - майбутніх військових офіцерів Збройних Сил України. Але Луганськ під окупацією бойовиків не дав можливості вижити Кадетському корпусу. І він евакуювався на українську територію в м. Кремінна. В гостях у кадетів, яких залишилось лише 50 побував 14 жовтня цього року Президент Порошенко. Саме там він і підписав Указ "Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки".
Приємно дивує організаційна частина Указу, де обумовлений термін до 31 грудня 2015 року,  коли повинні створити хтось державну цільову програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 — 2020 роки. 
Сумним є те, що всю Стратегію псує політична канва - тут також не називають війну Росії проти України так, як цього вимагають всі українці (не ватні мешканці країни). Тут звучить АТО. І національно-патріотичне виховання з військово-патріотичним тут майже не перетинається. Я не дуже здивувався, коли побачив під цим документом автора з підписом "Б.Ложкін". Побачимо, хто підпише конкретні заходи вже у Програмі, яку нам представлять у січні 2016 року.




Немає коментарів:

Дописати коментар