пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Вам треба зброя? Ми нічого не знаємо!

12 листопада керівник Центру військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" С. Хараху взяв участь у обласній науково-практичній конференції з питань військово-патріотичного виховання молоді. Вона проходила на базі ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.
Виступи були про все, але користі для вчителів Захисту Вітчизни було жодної. Бо такі зустрічі повинні давати рішення для проблем виховання молоді: 1) відсутність матеріальної бази в школах, 2) недостатній фаховий рівень виховників і інструкторів, 3) відсутність або слабка робота військоматів з даної галузі, 4) стара пострадянська програма предмету Захист Вітчизни. Виглядає так, що зібрали під наказ освітян з усієї області пошвидкому виступили та розказали, які вони хороші чиновники - начальник ліцею, спеціаліст з воєнкомату, представники влади. Був професор Омелян Вишневський. Проспівав хор ліцеїстів. І все! Ніякого рішення, жодної новації, ніяких методик! Доповідачі плутають національно-патріотичне і ВІЙСЬКОВО-патріотичне виховання. Пан професор сказав, що предмет Захисту Вітчизни мають вести виключно військові. Правда, як без педосвіти не сказав. Там запитання доповідачам ніхто не хотів ставити конкретних. А я поставив - коли буде зброя в школах? НІКОГДА, бо ніхто з "науковців" не знає. На фото - радянський металобрухт, яким продовжують вчити майбутніх командирів. 
Доповідачі називали презентаціями!!! слайд шоу про все підряд. СОВДЕПІЯ! Після того, як ніхто з представників влади та організаторів заходу не зміг дати відповідь, коли видадуть навчальну зброю у школи, представник Самооборони вийшов і без запрошення взяв слово. Керівник Центру "Галичина" розповів присутнім, що командир в/ч у м. Ніжин готовий виробити для Львівщини скільки треба МГМ АК-74, якщо військомат напише лист про потребу, а у школах буде обладнаний сигналізацією та гратами кабінет. Також представник військомату "дізнався" зовсім випадково, що Самооборона в середу прийде допомагати робити цей лист, а С.Хараху готовий бути волонтером у організації  військово-патріотичної роботи в стінах військомату. БО ВЛАДА ВЖЕ ДРУГИЙ РІК обіцяє вирішити проблеми з навчальною зброєю. Також піднімались питання про навчальні стрільби на полігонах. Рекомендація була одна - їдьте самі і домовляйтесь! Начальник ліцею п. Роман Салюк погодився брати участь у "вибиванні" для області хоча би кілька навчальних штурмових гвинтівок "Форт 221", які є у продажі та призначені для тактичних та вогневих занять, адже стріляють спеціальними вихолощеними набоями. Коли представник Самооборони спитався чи не вважає керівник закладу, де готують командирів-патріотів (як він сказав "бандерівців"), що використання зброї окупанта на уроках є непатріотичним і що є українська зброя, яку треба вивчати, бо вона сучасна та ефективна, то пан полковник спробував образитись та бурхливо заперечити. Насправді саме так перевіряється патріотизм, бо питання озброєння та непереможності радянської зброї сидить у старих кадрів у підсвідомості. Хоч і туго, через "гир-гир", але чиновники від армії погодились працювати. Всіх зацікавлених у розвитку цієї співпраці запрошуємо до участі! 
 Шкода хлопців - ліцеїстів виховують по-радянському. БО ВСЕ КЕРІВНИЦТВО ТУПО РАДЯНСЬКІ СОЛДАФОНИ, яких бачив у ліцеї ще за попередньої влади. Я спитався чи знають ліцеїсти про тюнінг АК, який покращує бойові характеристики старої зброї. А НАФІГА? Ні, не знають. А про нову українську зброю знають? Там чули лише про "Вепр" - київську





переробку з АК-74 та пістолети Форт. І в носі чомусь запахло паленими покришками як на барикадах. Треба переносити покришки з майданів безпосередньо в кабінети чиновників, які тупо гальмують зміни в  державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар