четвер, 16 червня 2016 р.

До уваги вчителів Захисту Вітчизни та виховників! Нові роди військ вже законодавчо закріплені.

З`явилася інформація про те, що структура ЗСУ доповнилась двома родами військ – Силами спеціальних операцій та високомобільними десантними військами. Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗС України) — підрозділи спеціально навчених фахівців, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО. Вони є одним з чотирьох видівЗбройних сил України, поряд із Сухопутними військами, Повітряними Силами, Військово-Морськими Силами.
Високомобі́льні деса́нтні війська́ Збро́йних сил Украї́ни — це окремий рід військ, який призначений для вертикального охоплення противника та дій в його тилу, до складу якого входять повітряно-десантні та аеромобільні частини Збройних сил України.
Вони призначені для виконання бойових завдань (ведення бойових дій), які неможливо виконати (вести) іншими силами та засобами збройної боротьби у тактичному та оперативному тилу ворога. Війська цілеспрямовано готуються для активних бойових дій в тилу противника — дій у ході ведення оборонних (контрнаступальних), спеціальних (антитерористичних) та миротворчих операцій. З'єднання, частини і підрозділи високомобільних десантних військ — діють як повітряний десант та ведуть десантно-штурмові (аеромобільні) дії.

Немає коментарів:

Дописати коментар