вівторок, 8 листопада 2016 р.

"Патріотичні" танці на труні Махна

Доволі жваво обговорюється в мережі ситуація з подіями у Львові 6 листопада, коли азовці, ПС та ще одна праворадикальна групка С-14, деякі члени якої також служили у Азові, напали на офіс Автономного Опору, які планували вийти маршем вулицями Львова на честь відомого українського діяча керівника селянського повстанського руху 1918–1921 років Нестора Махна. Ці події підпадають під адміністративну відповідальність - дрібна хуліганка по-народному. Хочемо показати як певні інтереси прикриваються благими намірами. 
Спочатку треба згадати про абсолютно провокативну діяльність Автономного Опору за всі роки діяльності з 2009 року. А були й такі випадки, коли їх заходи йшли виходили далеко за межі законів України. Прикриваючись ідеологією ОУН та піднімаючи прапори соціал-націоналізму цей рух набув певно популярності... на стінах українських міст. Коли я з друзями з Самооборони стояв на Майдані та барикадах Львова, патрулював місто та ганяв камуфльованих малоліток в балаклавах, автономісти захоплювали ринки Львова та займались неприкритим рейдерством, правда і нам не перешкоджали. І ось цей марш Махна... Так вони піарнулись, отримали заборону суду, її виконали. Але спровокували дії їх, як кажуть біологи, природних ворогів, їх ідеологічних антиподів - праворадикалів. Це цивіли “Азову”, “Правий сектор” і С14, які звезли в західну столицю більше трьохсот осіб чи не з усієї України. За чиї кошти закуплялись квитки чи орендували транспорт це третє питання. Але те, що їх "марш" вдався так це точно - чекали на "махновців", ті обманули - не прийшли, образились і самі до них сходили! От і вся дурнувата ситуація. 
А от які цінності планували передати організатори своїм маршем на честь Махна? Заходжу зі сторінки автономістів Остання новина на Опір.інфо на подію Марш Волі і мене гіперпосилання відправляє на професбешний сайт "Вконтактє"! Хороші ж ви, патріоти! Тепер про зміст Маршу з анонсу автономістів. Цитата з тексту на Опір. Інфо: "Та чи свободу і незалежність пропонують нам наші можновладці, коли змушують нас сплачувати величезні комунальні тарифи, котрі є абсолютно невідповідними тій мізерній заробітній платні, за яку ми день і ніч горбатимо спину? Чи свободу і незалежність пропонують нам можновладці, коли замість реконструкцій парків і спорткомплексів, замість будівництва нових шкіл і садочків, гатять нам під вікнами чергові п’ятнадцятиповерхові коробки комерційного житла для багатіїв? Чи свободу і незалежність пропонують нам наші можновладці, коли знову і знову вкладають гроші в міліцейські структури, нехтуючи при цьому розвитком освіти та медицини?" Хто горбатить спину, ви, малолітки в балаклавах!? Я жодного чувака в балаклаві під час Майдану у сутичках з їх групами під російським консульством, телевежею, обласною міліцією та райвідділками не зміг переконати зняти шмату з голови, відкрити обличчя та піти зі мною у військомат! А щодо спорткомплексів, де ваші бойовики тренуються? У вас же свій спортзал, турніри проводите. Можете давати собі раду, роботяги ви трударі? І тепер про освіту, де я працюю. Чекаю на ваш заклик вийти з профспілкою освітян на мітинг проти негідної зарплати вчителю. І чому це я не знаю про членів Автономного Опору в школах? Про Самооборону - знаю, про Пласт - знаю, про Айдар - знаю, про Азов - знаю, про МНК - знаю, про Свободу - знаю і т.д. Про вашу ТЯЖКУ працю, горблення спини в освіті от не знаю і все! 
А тепер про Махна. Коли я буду розповідати про юного Махна, треба розповідати про Нестора, який займався розбоєм, вимагаючи грошей на революцію? От Робін Гуд чи Довбуш - ті хоч гроші віддавали бідним. А тут тупо вривались до торговців і "давай бабки іменем революції"! Це - безпрєдєл. І Махно в цьому брав активну участь! Ні, про це розповідати тупо. Мав він ствол і хотів підстрелити ЗА ГРОШІ через дівчину суперника свого товариша. І знаєте що? Махно не влучив, бо був напідпитку. А як став робітником цей юнак? Він хотів стати артистом (характер був творчий у Махна!), а театральна студія була на чавуноливарному заводі М. Керпера. Ось так він став робітником! Придумувати патріотичну легенду учням та молодим слухачам про Махна - це просто брехати в очі. Розказувати правду? Краще вже про інших постатей та їх дитинство та юнацтво розповісти, щоб мої слова мали виховну силу. 
Його початок боротьби за Україну був специфічним - він склав угоду з більшовиками і отримав від них три тисячі гвинтівок, шість гармат, одинадцять вагонів патронів і снарядів. І тут понеслась Анархія-Мати порядку! Його безсумнівні таланти допомогли створити армію до 80 тисяч штиків (я лише сотню зібрав чоловік 60! :) ). Як про полководця і військовго діяча - тут є про що говорити позитивне. Але щоб проводити цілий МАРШ - це тупо. Хоча подивіться це відео Автономного Опору заклик до насильства бунтів та безладу. Тоді їм треба прикриватись ідеями Махна. 
Я наведу фрагмент статті на Захід.Нет:
"Головна проблема махновщини в тому, що цей рух був сліпий. Змусивши більшовиків до тактичних поступок, Махно не усвідомлював істинних масштабів проблеми. Пани і комісари справді заслуговували на прочуханку, але українське селянство міг врятувати лише колапс імперії – байдуже, у «білому» чи «червоному» варіанті. Принаймні, з неї мала б вирватись Україна. Однак селяни та їхні махновські лідери не бачили далі свого носа. Тому радянська влада закрутила їх у своєму «ленінському танго», а потім пограбувала, зґвалтувала і на довгі десятиліття припнула на короткий адміністративний ланцюг. А все тому, що натовкти пику комісарові – це ще далеко не все.
Цілком імовірно, що анархістський ідеал самоорганізованого і справедливого співжиття є найпрекраснішим з усіх. Однак у земному житті ми ніколи не обираємо між ідеалом і лайном. Навіть вибір між хорошим та поганим випадає лише окремим щасливцям і ніколи – цілим народам. Як правило, ми змушені обирати між поганим і ще гіршим. «Силові структури – гарант рабства, тоді як всезагальне озброєння і самоорганізоване ополчення народу – гарант його свободи», – запевняють львівські шанувальники Махна. Але хоч би якими недолюстрованими були українські силовики, рабство на Донбасі розквітло саме тоді, коли вони звідти пішли."
Повністю стаття тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар