середу, 7 вересня 2016 р.

Влада отримала двійку від полковника. Нарада вчителів Захисту Вітчизни у Львові

Вчора 6 вересня відбулось засідання методичного об'єднання вчителів Захисту Вітчизни одного з районів міста Львова. Вів засідання один з кращих фахівців з профільного предмету у Львові, переможець міського конкурсу "Вчитель року-2016" і дипломант всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни» Ігор Дзюба. Чітка конкретна мультимедійна презентація, план роботи вчительського метод об'єднання, зауваження та пропозиції, глибоке розуміння проблем та конструктивний підхід - все це було у виступі цього фахівця. Нічого не передбачало бурхливих подій, бо старші дядьки-відставники радянської армії сидять і з усім погоджуються, а потім виконують аби не сварили. На це поважне зібрання запросили керівника Центру Галичина представити проекти Самооборони у напрямку військово-патріотичного виховання. Також несподівано для мене зайшли два чиновники з органів освітянської влади.
Після керівника методоб'єднання слово взяв пан полковник і викладач Захисту Вітчизни, але офіцер вже української армії, Анатолій Шевчук. І тут стало гаряче! Цей ентузіаст та новатор предмету сходу поставив оцінку роботі органів влади - "два"! Але відразу поправився: "...навіть "-2"! Нічого не робить влада, за останні роки не проводилось у місті Львові правдивих навчально-польових зборів. Питання військового майна на нулю. Бойових стрільб за програмою немає, де проводити і чим також. Макет Калаша сам позичає і т.д. Людині реально наболіло! Виступ був жорсткий і багато було особистого в ньому. Палкий промовець полковник спитався присутніх чи вони знайомі з поняттям оперативності у прийнятті рішень, такої, яка є у військових. І підсумував, що у чиновників її немає. Але щоб не поглиблювати "наїзд" на чиновників його ледь вгамували і полковник сів на своє місце.
Мій виступ торкався конкретних питань - саботажу Міносвіти у питанні видачі зброї у школи, юридичних аспектів зберігання та перевезення масогабаритних макетів АК, проектів Самооборони "Навчальну зброю - у школи Львівщини", військові вишколи з Союзом ветеранів десанту, "Тактична підготовка з макетами Форт-221" та тиском на Міністерство оборони та Міністерство освіти. Також розповів про те, що бойові стрільби організовую без влади, бо ні мер Львова, якому армія десь у носі, ні його радник та товариш нардеп Березюк, ні Слічна з Довганик не вважають необхідним виховувати ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ. Як казали на одній нараді більше року тому, що краще ми закупимо манекени для тренувань з реанімації, ніж макети АК та гвинтівки. До речі, ні того ні іншого немає. Підсумував я рекламою та пропозицією забезпечити школи макетами української зброї "Форт-221", яка вже є у військах і є адекватним і сучасним замінником радянській зброї. Далі виступив один з чиновників, який так і не зрозумів як організовувати військово-польові навчання згідно сучасних рекомендацій МОНу. Він розповів про велику кількість екскурсій то туди, то сюди, то в Академію Сухопутки, то у музеї 80-ї аеромобільної бригади. І коли він сказав, що і цього року ми будемо дітей водити туди ж і на такі ж заходи, я запропонував альтернативу, бо вже кілька років не ходжу на такі екскурсії та масові заходи з огляду на безпеку дітей. Пропозиція була наступна. До школи запрошують бійця спепідрозділу або добробату, але він проводить заняття у повній сучасній бойовій екіпіровці з розрядженим але тюнінгованим АК чи Форт-221, 224. Але щоб зайшов у клас як кіборг, а не як вояк у самоволці чи у парадному. Досить показухи! Нехай зайде, учні випадуть в осад, а він розкаже про все, що на ньому, покаже планшети, карти бойові, лазерні пристрої (далекоміри чи приціли), а потім поробить фотки, вдягне когось з самих активних учнів. І нікуди не треба ходити! А ефекту буде більше. Знаю по своїх заняттях. Ідея була сприйнята на ура!
Виступали ще кілька воєнруків, обурювались бездіяльністю військоматів, згадували минуле. Другий чиновник з міськвно виступив та записав пропозиції, які почув, з обіцянкою щось зробити хоча би на рівні офіційного листування. А по завершенню бойова група з 4 активістів пішли договорювати недоговорене за "фронтовими" 100 грам. Звісно, НІЧОГО не зміниться у владі цьогоріч у напрямку військово-патріотичного виховання. І знову до військоматів та у військові ВНЗ не прийдуть випускники шкіл... Бо чиновникам це не треба, хоча війна вже триває більше двох років! І коли мене питають типу коли держава почне підтримувати і т.д., відповідаю - "Я держава! І моя держава вже давно все підтримує та перемагає!" І так є у нашої ініціативної групи 4-х, які і макети АК мають і Форти, і стріляють, і отримують всеукраїнське визнання! Слава Україні!

1 коментар: