четвер, 15 вересня 2016 р.

Найсучасніші розробки уроків Захисту Вітчизни - комп'ютерний підручник

На Форумі Видавців у Львові я придбав Методичний комп’ютерний посібник, який на диску містить 122 конспекти усіх уроків до курсу «Захист Вітчизни. 10-11 класи» у форматі doc (Microsoft Word), 65 медіа-презентацій до усіх уроків у форматі ppt (Microsoft PowerPoint), 115 прийомів роботи на уроці, 992 ілюстрації до курсу та можливість самому створювати
"Комп’ютерна програма «Електронний конструктор уроку —3.0»:
зручне середовище для створення власних уроків та презентацій до них; можливість безпосереднього та швидкого редагування будь-якої частини уроку, а також презентації до нього;
Інтегровані в програму готові конспекти уроків та презентації до них."
мультимедійний урок. Ось що про цей продукт пишуть автори з Видавничої групи "Основа"
Такими посібниками я користуюсь давно і задоволений його інтерфейсом та програмною оболонкою. Але ось зміст залишився довоєнним з прорадянським душком. Ось цей фрагмент уроку потішив: "...3. Перспективи розвитку стрілецької зброї в Україні
Україна володіє значним інтелектуальним і виробничим потенціалом. Продукція українського ВПК (військово-промислового комплексу) від ракетоносіїв (балістична ракета «Дніпро») і танків Т-84 до пістолетів визнається іноземними фахівцями однією з кращих у світі.
За останні роки було створено автомат «Сорока», який не має віддачі, пістолет-кулемет «Гоблін-1», який на відстані 50 м пробиває 4,5 мм броні. Відомий «Узі» просто не в змозі конкурувати з нашим «Гобліном».
Після «Гобліна» з’явився «Трансформер», який поєднав досягнення в характеристиках попередників і мав уже зовсім інший дизайн. Зразок у складеному вигляді становить «цеглину» розмірами приблизно 35 × 10 см і приводиться в бойову готовність рівно за 1 с.
В останніх зразках пістолетів-кулеметів утілено в життя ще одне досягнення: з одного ствола зброї можна зробити 10 000 пострілів. Це набагато переважає зарубіжні зразки.
В Україні створено декілька нових зразків пістолетів: КБ-С–1 (його називають ще «Вієм»), «Гном» — службовий револьвер та ін. Усі вони мають стволи, для яких 10 000 пострілів не межа, та ємність магазинів 16–20 набоїв.
Багато зроблено для розвитку протитанкової зброї. У новому гранатометі використано новий підхід, і хоча тепер калібр гранатомета всього 24 мм (проти 40 мм гранатометів старого покоління), він успішно пробиває броню будь-якого танка. Початкова швидкість гранати вдвічі більша, ніж у кумулятивної гранати для РПГ-7. При цьому вага гранати — 100 г (ПГ-7В важить, як відомо, 2,2 кг).
Новий автомат, який прийде на зміну автоматам Калашникова, матиме тільки рухомі системи, усе штамповане, його абсолютно не треба буде чистити — пісок українській зброї не завада. Його ствол абсолютно не нагріватиметься. Віддача відсутня, адже імпульс сили віддачі спрямований від стрілка.
Снайперська гвинтівка буде довжиною лише 80 см — це вдвічі менше за наявну СГД–1. На відстані 1200 м можна буде без зусиль влучити в голову противника, її вбивча сила в 7 разів більша, ніж у СГД–1; вона може на відстані 50 м пробити 4,5 мм броні.
Наприкінці 1997 р. Державний науково-дослідний центр артилерійсько-стрілецького озброєння завершив розробку та випробування чотирьох револьверів — «Сотник» (калібр 9 мм), «Осаул» (5,45 мм), «Пані» (5,6 мм) та мисливського гладкоствольного револьвера 16-го калібру. Усі револьвери мають компактні лазерні приціли."
А ось що пише Вікіпедія: "28 жовтня 2005 року наказом Міністерства промислової політики України №405 шляхом реорганізації (злиття) ДП «Конструкторське бюро спецтехніки» та ДП «Науково-технічний центр артилерійсько-стрілецького озброєння» було створено ДП «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» (ДП КБАО). А в 2006 році Київське конструкторське бюро спецтехніки було розформовано, а приміщення, в якому воно розташовувалося, викупила приватна компанія." Отакої!
НІДЕ НЕМАЄ ПРИКЛАДУ використання вищезазначеної зброї, про яку вчитель має розказувати учням! Отак і працюємо, браття! Краще читайте нашу розробку Сучасна зброя України  або Стаття про сучасну зброю "Форт"
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар