четвер, 5 січня 2017 р.

Україна буде виробляти М 16

Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу ДК «Укроборонпрмом» спільно з американською компанією «Aeroscraft» вироблятимуть стрілецьку зброю за стандартами НАТО в Україні. Першим проектом стане М16.
Такі домовленості є результатом підписаного Меморандуму про співпрацю між двома компаніям. Про це заявили на прес-конференції Заступник Генерального директора з авіабудування та виробництва ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов, засновник компанії «Aeroscraft» Ігор Пастернак та очільник ДП «Укроборонсервіс» Сергій Микитюк. Детальніше ТУТ.

Однак не всі схвалюють таку перспективу. Ось як відреагував на це через 4 дні ветеран АТО, колишній в.о. начштаба батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт. «Автомат Калашнікова не боїться жорстких природних умов. Пил, вода, і так далі. А гвинтівка М16 навпаки - чутлива до подібних речей. Ця зброя, яку необхідно буде постійно чистити. Якщо цього не зробити - то М16 просто не буде працювати. А Калашніков, навіть при «недбалому» до нього відношенні, працює. Це перевірено в Афганістані », - повідомив Лихоліт.
Ветеран АТО також підкреслив, що «калаші» нічим не поступаються американської гвинтівці, але прицільність і купність стрільби в М16 все ж краще, ніж у автомата Калашнікова калібру 7,62 мм. «Там розкид більше через віддачу. Той же калібр 5,45 працює набагато м'якше. Причиною великої віддачі є форма самого патрона, а також порох. Чим його більше, тим сильніше віддача в плече. Але це легко виправляється за рахунок амортизованого прикладу. Питання тут полягає саме в модернізації автомата », - пояснив Лихоліт.
Це поки що найпопулярніший коментар на рішення українських зброярів у мережі. Дивно, що його дав такий неоднозначний доброволець та ветеран як Лихоліт. Однак позиція, що Калаш можна не чистити та поводитись з інструментом "жорстко, не привід відмовлятись від озброєння сучасним стрілецькою зброєю. А щодо амортизації прикладу, який покращить влучність стрільби і купність, це повна дурня. Дивно, що досвідчений боєць не каже про якість стволів Калашів. 
Перехід до новітніх видів зброї - Фортів і М 16 є найкращим викликом нашому ворогу на східному фронті.

Немає коментарів:

Дописати коментар