понеділок, 30 січня 2017 р.

Центр "Галичина" в "Оборонному Віснику"

Робота Центру військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" цікавить і фахівців у сфері тематичних журналів та сайтів. Певна співпраця з "Оборонними вісником", який видає неурядова організація "Центр воєнної політики та політики безпеки"  (http://defpol.org.ua/ ) дає свої плоди. Так у січневому випуску вкладки "Захист Вітчизни" подана інформація про нашу роботу. Весь матеріал не потрапив на сторінки Віснику (на фото). Ми подаємо наш матеріал без скорочення. А всю вкладку можна прочитати тут
"У 2013 році відбулись важливі події в історії нашої держави. Євромайдан переріс у Революцію
Гідності, а у невдовзі вже у 2014 році відбулась анексія Криму та військова агресія Росії на Сході України. Сотники Самооборони Львова зрозуміли, що тривала пацифікація зневілювала військові навички у більшості членів їх сотень, і тому прийняли рішення створити Навчально-вишкільний центр Самооборони, який очолив сотник Шевченківської сотні Сергій Хараху. У січні-лютому 2014 року група інструкторів – колишніх військових та спортивних тренерів навчали всіх діям на барикадах проти «Беркуту» та тітушек – організованим груповим силовим діям з екіпіровкою та саморобними щитами, палицями та коктейлями Молотова. Після розстрілів були закуплені масогабаритні макети зброї та почались вогневі та тактичні навчання. Самооборона пішла на фронт. Березень-травень ми готували Самооборону та всі разом виходили на патрулювання Львова, міліцію якого розігнала невелика група людей в зелених камуфляжах та балаклавах. Більше місяця Львів був без силових структур. Громадські активісти виходили у вільний час на патрулювання, охороняли важливі об'єкти міста та святкові заходи, і раз на тиждень збирались тренуватись. Так ми зберігали спокій і громадський порядок у Львові. Вже весною 2014 року інструктори Навчально-вишкільного центру побачили, що серед молоді є мало тих, хто прийшов на заклик держави до військоматів та став зі зброєю в руках на захист України на східних фронтах АТО. Так виникла ідея переформатувати Центр у напрямку військово-патріотичного виховання. І виник Центр Самооборони «Галичина».
В його Положенні є такі рядки: «Центр військово-патріотичного виховання «Галичина» (далі - Центр) – громадське об’єднання в ГФ «Народна Самооборона Львівщини», основним напрямом діяльності якого є формування гармонійно розвиненої особистості вихованців (учнів, слухачів); виховання почуття патріотизму, духовності, національної свідомості; забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості; організація військового навчання, оздоровлення та змістовного дозвілля молоді.
Центр здійснює навчання і виховання вихованців (учнів, слухачів) у позаурочний та позанавчальний час, допомагає освітнім закладам м. Львова у проведенні уроків «Захисту Вітчизни», тижнів цивільної оборони та безпеки життєдіяльності, організовує навчально-виховні заходи військово-патріотичної та військово-історичної тематики. Центр сприяє формуванню та популяризації загальнолюдських цінностей та здорового способу життя.»
Наші інструктора провели вже більше 40 різноманітних вишколів та семінарів, більше 10 таборувань, підготували більше 25 авторських занять та вишколів, які розмістили у вільному доступі у Інтернеті, видали методичку «Викладаємо Захист Вітчизни по-новому». До експертних рекомендацій дослуховуються як у Міністерстві освіти і науки, так і у місцевих органах влади. Керівник Центру С.Хараху є експертом з військово-патріотичного виховання у Громадської Ради Львівської ОДА при комісії освіти і науки.
Представники Центру були активними учасниками заходів всеукраїнського рівня, які організувало Мінмолодьспорт спільно із управлінням молоді та спорту Київської ОДА та «Всеукраїнським об’єднанням військово-патріотичних організацій», Всеукраїнського семінару «Кузня захисників України» (квітень 2016 р.) та Всеукраїнського форуму «Досвід мужніх України» (жовтень 2016р.).
Інструктори Центру є професійними педагогами та керівниками військово-спортивних організацій, переможцями всеукраїнських конкурсів «Кращий вчитель року», дипломованими спеціалістами у бойових мистецтвах. До проведення занять активно долучаються і ветерани бойових дій та діючі військовослужбовці ЗСУ
Центр військово-патріотичного виховання «Галичина» ГФ «Народна Самооборона Львівщини» запрошує до співпраці та пропонує вчителям Захисту Вітчизни методичні розробки власні та партнерів. Наш сайт http://centrsamooborony.blogspot.com. Ми працюємо на волонтерських засадах і пропонуємо безкоштовні цикли навчальних курсів, окремих тренінгів, військово-польові вишколи та індивідуальні програми військово-прикладної підготовки на такі теми: будова стрілецької зброї та теорія стрільби, вогнева підготовка, психологічна підготовка для участі у бойових діях, цивільна оборона, як діяти у надзвичайних ситуаціях, школа виживання у місті, культура особистої безпеки українця, військово-прикладна та тактична підготовка, основи інженерно-саперної справи та вибухово-технічної безпеки, перша медична допомога у бою, військовий рукопаш та фізична підготовка, військово-польовий вишкіл у Карпатах.

Немає коментарів:

Дописати коментар