вівторок, 4 грудня 2018 р.

Брифінг у Верховній Раді

4 грудня 2018 року у Верховній Раді народний депутат Віктор Кривенко - Голова Народного Руху України, член опікунської ради ПЛАСТу, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь,член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії і т.д. ... і просто патріот організував брифінг з питань національно-патріотичного виховання. Керівника Центру військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" С.Хараху також запросили виступити зі своїм баченням цієї проблематики. Також пана Кривенка як політика цікавила дієва участь всіх запрошених на брифінг не тільки як промовців, але й практиків. Тому зі свого боку С.Хараху розробив критерії моніторингу стану з національно-патріотичною роботою у найбільш проблемних регіонах України - у 10 областях, де був запроваджений воєнний стан. Отже їх є чимала кількість, адже це давня та комплексна проблема. Отож супровідний текст і критерії моніторингу:
"Звертаємо вашу увагу що наявна у нас інформація вказує на критично-низький рівень у цій роботі, що також підтверджують систематичні повідомлення від СБУ, Національної поліції та розвідки Міністерства оборони стосовно затримання за сепаратистську діяльність, зраду на користь ворогу та поширення інформації у змі та соцмережах з сепаратистським вмістом чи фейковими новинами у цих областях. Також є неприпустим, що за відсутністю нових підручників з предмету Захист Вітчизни у школах України не вилучені старі підручники з проросійським змістом та пострадянським наповненням. За отриманою нами інформацією досі уроки Захисту Вітчизни окремі вчителі у Запорізькій області та Донецькій проводять
Саме так виглядає книжка з новітньою інформацією та сучасними підходами у
військово-патріотичному вихованні. Автори - члени Центру "Галичина"
російською мовою.
Вимагаємо провести моніторинг та надати інформацію щодо наступних питань зі станом у навчальних закладах, у яких запроваджений воєнний стан,:
1) Ступінь використання державної мови на уроках Захист Вітчизни.
2) Чи проведено до присяги військових пенсіонерів часів СРСР з метою офіційного визнання такими вчителями належності до Збройних Сил України?
3) Скільки ветеранів російсько-української війни 2014-... у процентному відношенні навчає предмету Захист Вітчизни?
4) Ступінь володіння вчителями Захисту Вітчизни змістом нової програми Захисту Вітчизни, яка запроваджена з 2018 року.
5) Вікова стратифікація кадрового складу вчителів Захисту Вітчизни.
6) Чи відсутня символіка тоталітарних режимів (зокрема СРСР) у оформленні навчального простору освітніх закладів або кабінетів Захисту Вітчизни.
7) Скільки вчителів Захисту Вітчизни у процентному відношенні на заняттях одягнені у форму українського війська зразка 2016-18 років?
8) Кількість кабінетів Захисту Вітчизни у вказаних областях.
9) Оцінка відповідності оснащення та матеріально-технічного забезпечення новій програмі Захисту Вітчизни.
10) У скількох школах були оформлені стенди до 100 років УНР (2017 р.) та ЗУНР (2018 р.). Інформацію надати з посиланнями на джерела з фотозображеннями чи новинами з сайтів навчальних закладів..."Повністю ТУТ. У офісі Віктора Кривенка пообіцяли, що ця інформація стане основою для офіційного запиту на ім'я керівників Уряду.
Відеозапис брифінгу можна переглянути на каналі Віктора Кривенка у ютюб. Там ви познайомитесь з усіма учасниками заходу та їх поглядом на проблему.
Від себе скажу, що національно-патріотичне виховання навіть у розмові часто підміняли допризовною роботою. На щастя, ми, освітяни, не виконуємо замовлення Міністерства оборони України з підготовки призовників до служби у війську. Адже стандарти Нової Української Школи стверджують, що ми повинні готувати до життя, давати життєвоважливі компетенції учням, а не такі, які дозволять вижити на війні. Тому до національно-патріотичної роботи у школах потрібно залучати високо фахових освітян, розвивати мережу громадських патріотичних організацій шляхом сприяння, запроваджувати гнучкі системи моніторингу та контролю за цією роботою. Нам не потрібні чергові жертви та тисячі зрадників присяги і десятки тисяч ухилянтів та ватників серед молоді. Нам потрібні освічені ГРОМАДЯНИ української держави! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар