понеділок, 21 березня 2016 р.

Лист МОНу про наші "біди" вже з рекомендаціями нашого Центру

Фрагмент цього листа
Сьогодні отримав для ознайомлення офіційний папір - лист з Міністерства "Щодо навчально-методичного забезпечення викладання предмета «Захист Вітчизни» у загальноосвітніх навчальних закладах" (Лист МОН від 16.03.2016 р. № 2-2-14-459-16). Зрадів, що наша праця знаходить відгомін і там у Києві. Це слова з нашого блогу фактично взяті цілком і це ДОБРЕ! Ось цей важливий текст: "На сторінках щомісячного друкованого видання «Оборонний вісник» започатковано рубрику «На допомогу викладачам предмета «Захист Вітчизни», де розміщуються вичерпні матеріали за тематикою навчальної програми. У рамках цього Проекту з квітня 2016 року готується до видання у новому форматі журнал "Оборонний вісник" з тематичною вкладкою предмет "Захист Вітчизни". Наповнення вкладки сприятиме зацікавленості вчителів в отриманні інформаційних та методичних матеріалів та надаватиме можливість обмінюватися власним досвідом. Зокрема в номерах планується розміщувати такі розділи: прес-реліз (презентацію) навчальною закладу, де працює викладач, теоретичні та методичні матеріали та ін. 3 метою підвищення мотивації та престижу вчителів навчального предмета «Захист Вітчизни» на сторінках журналу будуть публікуватись матеріали переможців всеукраїнського конкурсу "Учитель року" в номінації "Захист Вітчизни".
Кінцева мета проекту напрацювання матеріалів для збірника методичних матеріалів з військово-патріотичного виховання та розробок уроків і практичних занять з предмету "Захист Вітчизни". Актуальність та інноваційність збірника буде забезпечено змістовною оновленою  теоретичною складовою та методикою проведення практичних занять (тренувань) з стройової, вогневої, тактичної, інженерної, прикладної фізичної підготовки, військової топографії, основ домедичної допомоги. Значна увага буде приділятися висвітленню порядку організації та проведення навчальнo- польових занять (зборів), які на сьогодні у більшості навчальних закладів з різних причин практично не проводяться. На розгляд вчителів буде надано варіанти проведення інтегрованих уроків, наприклад застосування практичних знань у поєднанні з практичним виконанням вправ подолання смуги перешкод і метанні гранат навчальних предметів «Захист Вітчизни»  та "Фізична культура»; основи військової топографії та орієнтування на місцевості - «Захист Вітчизни»  та «Географія»; надання першої медичної допомоги та заходи безпеки - «Захист Вітчизни»  та "Основи здоров'я" та інші. Зазначений журнал включений до Інформаційного листа №5 (вкладка №5) додатку до «Каталогу видань України на 2016 рік, передплатний індекс 98013. Враховуючи наведене, просимо довести зазначену інформацію до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Директор департаменту Ю. Г. Кононенко"
Виділений фрагмент - наш, і скажу вам - дуже добре! Спеціалісти в Києві, хоч я їх і критикую, починають розуміти, що виходу немає, ТРЕБА ЦЕ РОБИТИ! Але найбільша проблема - хто це буде робити на місцях. Ветерани АТО, вступайте на заочні відділення педзакладів та йдіть до шкіл! Насправді тут також війна, війна за майбутні покоління українських патріотичних громадян, а не неосвіченої вати. 



1 коментар:

  1. Передплатний індекс 98013.Вартість передплати 1 примірника:
    на 1 місяць – 26,29 грн;
    на 6 місяців – 157,74 грн;
    на 1 рік – 315,48 грн.Хто буде спонсором.

    ВідповістиВидалити