вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Україна та Японія. На перехресті історій бойових традицій і радянська брехня

Я змалку займаюсь кулачними бойовими мистецтвами Сходу. Цей карате і кунгфу. Але були в моєму досвіді і тренування з боксу, рукопашу, джіуджитсу і трохи мене навчали айкідо та прикладних бойових мистецтв Філіппін. Тема бойових мистецтв мені дуже близька, бо більше 30 років практики цих єдиноборств не минають безслідно! :) Вчора прочитав у соцмережах інформацію про Ощепкова-Плисака - майстра японського дзю-до. Трохи пошукав автора матеріалу. Ним виявився киянин Олександр Кравчук https://www.facebook.com/kravabagua. Дуже цікава історична гіпотеза! Щодо убивства з кулемету можна посперечатись. Але загалом дуже типово для більшовистських катів! Дивно, що розвідник та майстер бойових мистецтв не розумів чим може закінчитись служба радянській владі. А у 1938 році розстріляли у московському універі фізри ВСІХ викладачів, які розвивали японські бойові мистецтва, а у додачу ще й ректора універу!
Отож даю текст його історичної розвідки повністю, адже ця сторінка історії України, росії та Японії є, на мій погляд, дуже показовою!
"10 жовтня 1937 року останній свій бій нкведистам в Бутирській тюрьмі в Москві дав українець Василь Сергійович Плисак . Родоначальник дзюдо в російській імперії і засновник самбо. Існує історія, що його розстрілювали з кулемету, тому що не могли здолати фізично.
Василь Сергійович Плисак - третій в світі іноземець , який отримав 2 дан чорний пояс по дзюдо в Кодокані Дзігаро Кано . В російській історіографії вписали його Васілієм Ощепковим. Насправді ж батько Василя - Сергій Захарович Плисак , зісланий з Київської губернії, прізвище Ощепкова в матері - каторжанки Марії. На Сахаліні , куди були зіслані Сергій і Марія, в 1892 році народився їх син - Василь. Батьки померли, коли Василю було 12 років, його опікуном став дядько , також зісланий царизмом на Сахалін - Омельян Євдокимович Владико, як і батько Василя, родом з Київщини.
В 1905 році частина Сахаліну перейшли до Японії і Василь потрапив до Кодокану, опісля до дзюдо добавив вивчення китайських систем бою в Китаї. Був освіченою людиною, знав декілька іноземних мов, займався підприємництвом і розпочав викладати дзюдо в срср, на базі дзюдо і китайських бойових систем створив самбо.
В 1937 році був звинувачений нквс в шпіонажі і загинув в бою в тюрьмі .
Сталіністи намагалися стерти з історії ім'я Василя і причетність його до становлення дзюдо і самбо . В цьому їм допомогли деякі його учні , які разом з нкведистами розповсюдили брехню, що самбо - продукт вивчення технік боротьби підневільних народів російської імперії.. Харлампієв, продажна душонка , один з учнів Василя Сергійовича, приписав собі " творення" самбо...
Будь-яка брехня рано чи пізно зникає , залишається правда . Плисак Василь Сергійович , син українця Плисака Сергія Захаровича і росіянки Марії Семенівни Ощепкової був родоначальником дзюдо і самбо на одній шостій світової суші. Українець, народжений на далекій каторзі...


Правда , яку сховали і перебрехали ..."
Цікавим є інша інформація ЯК Плисак потрапив до Кодокану? Це насправді була воля молодого контрозвідувального підрозділу царської росії, який створили після катастрофічної для імперії війни з Японією у 1904-05 роках.  І от Забайкальський військовий округ виділив кошти для навчання у Японії ... російських підлітків. І бажано сиріт. Доля склалась так, що хтось порадив відправити вчитись до Японії і малого Василя. Про нього часто пишуть запорєбріком так: "випускник Токійської православної духовної семінарії, вихованець святого Миколая Японського.Учень творця дзюдо Дзігоро Кано, засновник радянської школи дзюдо та самбо. Військовий розвідник." Цікаво, чи не так, що саме російські православні священники були ... першими у питання розвідки росії. ЦЕ ДОСІ НЕ ЗМІНИЛОСЬ! І тепер основну контрозвідувальну "службу" ворога часто називають Літургія у церквах московського патріархату!

1 коментар: