понеділок, 1 серпня 2016 р.

Допомога українському війську від країн-друзів


За два з половиною роки війни з росією та її бойовиками українська армія стала чи не найбільш боєздатною у Європі. Велика заслуга у цьому була не тільки українського народу, який жертвував бійцям від амуніції та екіпіровки до продуктів та грошових коштів. Значні зусилля зробили і керівники держави та військові керівники. Але перемога не була би такою близькою та армія не стала би міцнішою в сотні разів у порівнянні з 2013 роком, якби навколо ідеї перемоги над окупантом та ненажерливим сусідом не об'єднались провідні країни світу. І лише країни-ізгої, країни-маріонетки або диктаторські режими чи незрозумілі псевдодержавні утворення визнали правомірними дії росії: Білорусь, Болівія, Венесуела, Зімбабве, Куба, Нікарагуа, Північна Корея, Сирія, Судан, Абхазія, Південна Осетія, невизнана Нагірно-Карабаська Республіка, Казахстан, Киргизстан та Вірменія.

Які ж країни були лідерами всебічної підтримки? Це демонструють наступні дані:
США - $ 111 млн допомоги сукупно,
Канада - $ 23,5 млн,
Польща - $ 6,5 млн,
Австралія - ​​$ 4,5 млн,
Великобританія - $ 4,5 млн,
Китай - $ 3,4 млн,
Словаччина - більше 1 млн,
Туреччина - $ 1 млн,
Норвегія - $ 630 тисяч,
Франція - $ 600 тисяч,
Нідерланди - $ 500 тисяч.
Також слід відмітити і політичну підтримку, яку здійснювали і ці країни, і інші, наприклад, Литва. Ці дії, звісно, є неоціненними. За всю підтримку величезна подяка від всіх українців, адже воєнна арифметика дуже проста - ця допомога зберегла життя десяткам тисяч і військових з обох боків і цивільного населення. Докладніше тут.
Останні новини з допомоги це передача 27 липня Нацгвардії України Агентством Міністерства оборони США п'яти пікапів і восьми мікроавтобусів Ford. Про це повідомила прес-служба Нацгвардії. Деталі тут

Немає коментарів:

Дописати коментар