четвер, 4 серпня 2016 р.

Злочини мілітаризму та військово-патріотичне виховання

Щоденна праця членів Центру військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" постійно наштовхується на повне невігластво як більшості інструкторів, які працюють з дітьми, так і освітянської громади та навколовійськових експертів та журналістів в питанні
Вишкіл у одній з шкіл у червні 2016 р. На фото АКМ Самооборони з тим же магазинчиком! Проект "Зброя у школи Львівщини" триває!
військово-патріотичної роботи. Одного разу на нараді керівник військового ліцею у Львові скаржився, що я звинуватив його у низькому рівні військово-патріотичного виховання в закладі. Він сказав з образою присутнім керівникам області, що хто тепер буде ходити на урочистостях у новенькому однострої, бо його ж постійно просять дати взвод ліцеїсті в парадному однострої. Поки всі будуть сприймати військово-патріотичне виховання як тупо біганину по лісі з пневматичними калашами чи марширування по усіляким урочистостям та похоронах героїв війни (що також потрібна річ для суспільства!) ми будемо мати порожні військомати та трусів на війні. І обурює підміна понять патріотизм та мілітаризм, військово-патріотичне виховання та мілітарне виховання. Все пояснено у цій статті.
Також даємо вам свіжу статтю про грубі порушення прав дитини на окупованих або офіційно кажуть "непідконтрольних" територіях та про військово-патріотичне виховання в Україні. Цікавим є те, що на двох фото з 6, я побачив нашу роботу. На одній знимці - макет АКМ (мій магазин з синьою ізолентою!), який на балансі Самооборони Львівщини, а на другому молодь з макетами "Форт-221" нашої розробки та виготовлення. Все це - у надійних руках патріотів-ентузіастів!
Помилковою є у статті, яку рекомендую для прочитання, теза: "В Україні військово-патріотичним вихованням опікуються переважно громадські рухи." Я аналізував кількість дітей, які займаються або охоплені якоюсь роботою у найбільш масовій організації на Львівщині - Пласті. Виходило менше одного відсотка від загальної кількості. І це переважно міста області. Ще нехай буде один відсоток на рахунку всіх інших військово-патріотичних організацій. Але це мало! А от школи охоплюють всіх дітей. І національно-патріотичне виховання в школах достатньо високе. Проблеми є з військовим компонентом, але це змінюється. Так, багатії закупили, наприклад, ВГО "Сокіл" 20 штук МГМ Калашів різних модифікацій. 20 штук Карл! Це більше ніж вся навчальна зброя на Галичині, напевно. Бо у Львові лише штук 6 у школах. Але ці діячі займаються мілітарним вихованням та спортивно-прикладним. Вся стаття тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар