вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Новому сучасному сухпайку у війську - бути!

А ви думаєте інакше ламаються системи? Чи ви гадаєте можна вирішити важливі речі ударами ногами та руками у голови чиновників та різного роду наволочі? Ось приклад РЕАЛЬНОЇ боротьби. У нашої команди поки не виходить вирішити питання військового майна в школах. Мабуть треба до Верховного, бо гниди з Міністерства освіти не хочуть нічого робити. А от Полторак хоче! Так тримати, браття! Нижче переклали текст Юрія Бірюкова про новий сухпай у війську.



"Я абсолютно точно знаю дату початку цієї історії - 12 жовтень 2014 року, старий термінал ДАП. Саме там я намагався в перший раз вгризтися в затверділу субстанцію сухого пайка ВСУ. І пам'ятаю свої емоції і слова доповіді Верховному Головнокомандувачу, рівно через добу.
А потім початок роботи Волонтерського десанту в МОУ. І одна з перших завдань перед Діаною Петренею - розробка нового раціону. Це було цікаво тільки військам, нам ... і най-най верхам. Посередині була чорна діра, в якій гинули всі зусилля і документи.
27 липня 2015 року Петро Порошенко приїжджав в МОУ, і ми показали йому першу опрацьовану концепцію нового сухпайку. Реторт-упаковки, варіації денних раціонів, перші страви - борщі і супи. Схвальні коментарі, хороші відгуки і ... чорна діра.
В кінці листопада 2015 року проектом вже зайнявся Dmitry Marchenko, який очолив Центр Розвитку забезпечення ЗСУ. І знову - сотні документів, узгодження, перепогодження, зауваження і ... чорна діра.
Пайок пройшов польові випробування в 36-й і 79-й бригадах. Пройшов експертизу в інститутах і академіях Академії Наук України. Приходили захоплені листи за підписами професорів і академіків. Але все гинуло, десь посередині ... в чорній дірі.
Потім ми вийшли на фінішну пряму - для прийняття цього пайка в війська залишалося тільки отримати підписи профільних міністерств і відомств, пройти голосування на Кабміні. Так, як повинна харчуватися армія - вирішує не саме міністерство. І довгий місяць знову - узгодження, перепогодження, зауваження, роз'яснення. Дійшло до того, що я обговорював питання про виділення додаткового фінансування на закупівлю першої партії пайків ... страшно сказати з ким ... за його особисті гроші.
Всі ці емоції, всю втому команди, злість - не передати. Вадим Старощук закінчував писати пояснення в міністерства о третій ранку, а о десятій ранку приходили нові зауваження. Опускалися руки. Нас "відшивали" грамотно, чітко за термінами, не порушуючи нічого - система це вміє.
Три тижні тому я зробив хід конем: я приніс всю цю картину Президенту. З дееетальними розповідями про те, як юридично-бездоганно нас відфутболюють. Суміш "традицій", "інтересів", "схем", "відкатів". Президент теж зробив хід конем, викликавши до себе в кабінет тих, хто затягував процес. Там ще був і наш міністр ... він допомагав ... пояснити ... недбайливим колегам з інших відомств.
А сьогодні вранці Міністр оборони України Степан Полторак зробив свій крок конем - виніс "з голосу" на голосування питання про введення додаткової норми продовольчого забезпечення. І постанова була прийнята - о-дно-го-ло-сно.
Позначилося ... виховання в кабінеті Верховного.
7 РІЗНИХ раціонів. Готові страви в ретор-упаковці. Хімічний розігрівач. Ізюм, тушковане м'ясо, шоколад, кава-чай, вітамінізований джем. Ложки! Вау, ложка в сухпайку. Серветки, сіль-перець. Жувальна гумка!
Сьогодні епічна битва закінчилася нашою перемогою: завдяки контролю з боку Петра Олексійовича, завдяки наполегливості Степана Тимофійовича, завдяки сотням людино-днів приголомшливий команди - новий сухий пайок ВСУ отримав путівку в життя. Протягом тижня будуть закінчені бюрократичні формальності і вже тижні через півтори-дві будуть оголошені перші торги на закупівлю цього ... смачного :)
Фууууууууууух, можна видихнути.
P.S. На фото ОДИН з денних раціонів.
P.P.S. Історія гідна репосту, а команді Діани і Діми - подяки".
Оригінал тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар