вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Вчителі Захисту Вітчизни познайомились з УкрОборонПромом

Т-72 у всій красі. Відремонтований та готовий до бою!
На осінніх канікулах у Львові вчителі Захисту Вітчизни Сихівського району вирішили провести час з максимальною користю. Центр військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина" їм у цьому допоміг. Ми оперативно сконтактувались з керівництвом ДП "Львівський бронетанковий завод" і 19 жовтня група вчителів та представників Самооборони стояла на прохідній підприємства. Нас зустрів заступник директора заводу Олександр Гофнер, і ми почали нашу тригодинну екскурсію.
Про танки, його особливості, бойові характеристики, типи броні та боєприпасів - ми взнали стільки, що за часів СРСР така екскурсія завершилась би Магаданом. Але ми - громадяни незалежної держави і техніка ця вже давно не секретна. Але вона надійна та ще послужить Україні на полях українсько-російської війни.
Офіцери запасу вперше на такому об'єкті, тому запитань багато. 
І мушу дорікнути чиновникам освіти. Я був здивований, що вчителі не знають про цей завод НІЧОГО. Це у той час коли багато львівян у жахливий час 2014 року волонтерами прийшли на завод, щоб допомогти відновити танки та БТРи і зупинити російсько-окупаційні війська. Відео про цю акцію. Членів Самооборони навіть не взяли, бо черга добровольців була неабияка! А от до Академії Сухопутних військ ходять щороку. Я був там один лише раз, бо коли побачив червоні зірки та величезні експозиції, присвячені історії радянського періоду, більше приходити стало не цікаво. Невже тяжко організувати вчителям польове методичне заняття - на полігоні, військовому заводі, в гостях у воєнкома? Хоч якусь допомогу ви можете надати? Бо ходити нам, освітянам, на різні заходи для галочки вже набридло.
Наприкінці екскурсії цехами ми вручили подяку Олександру Анатолійовичу, який розповідає про свій завод з душею! Дякуємо!

Вручаємо подяку від Самооборони

Немає коментарів:

Дописати коментар