вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Самооборона організувала екскурсію на Львівський бронетанковий завод

7 жовтня інструктори Центру військово-патріотичного
виховання Самооборони  "Галичина" організували для 30 учнів Львова екскурсію на підприємство УкрОборонПрому - Львівський бронетанковий завод. Відразу хочемо подякувати директору заводу Тимківу Роману Мирославовичу та Гофнеру Олександру Анатолійовичу, який ще й був нашим екскурсоводом. 
Тепер про завод. Він розміщений у живописному куточку Львова у дубовому гаю. Ці дерева, як нам розповіли, посадили ще за часів панування Австрії на землях Галичини австрійські улани, які привезли з дому жолуді для цієї мети. Тепер ці жолуді збирають на території заводу та продають за кордон як цінний посадковий матеріал.
Жолуді готові до запакування у 40-кг мішку
Тепер інформація з офіційного сайту заводу: "Пересувний бронетанковий ремонтний завод ( в подальшому - Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод») був створений як військова частина 33198 за рішенням Комітету Оборони СРСР та наказом №26 по Головному Бронетанковому Управлінню 9 травня 1944 року. Місце дислокації було в районі Дарниці міста Києва.
Основна його задача полягала в ремонті пошкодженої в боях з фашистською армією бронетанкової техніки та скорішому поверненні її на фронт. Просуваючись на захід, за лінією фронту, та ремонтуючи бронетанкову техніку, пересувний завод зупинився на околиці міста Львова, де знаходиться і по даний час. Правда, зараз це вже не околиця міста. Підприємство розташоване в зручному географічному положенні – до кордону з Республікою Польща 90 кілометрів. До заводу підведена залізнична колія, побудовані складські приміщення, є вільні виробничі площі для освоєння нових видів продукції.


Невеличкий болтик від башти танку!
Першим командиром був призначений досвідчений військовий інженер полковник Завалишин М.Ф. За перший рік було відремонтовано і відправлено на фронт більше тисячі штук Т-34, СУ-76 та іншої броньованої техніки.
В післявоєнні 50-і роки заводом освоєно капітальний ремонт танків Т-54, Т-55 та інженерної техніки на базі шасі Т-54, Т-55, а саме броньовані тягачі БТС-4, БТС-4А, БТС-4В, проведено розробку та виготовлення стендового та нестандартного обладнання.
В 80-х роках освоєно капітальний ремонт танків Т-72 та спеціальної інженерної техніки на їх базі.
Прийшов час проводити модернізацію раніше відремонтованих машин Т-55. Так з’явилися модернізовані Т-55М, Т-55М-2 з підсиленою ходовою частиною, системою керування вогнем «Волна», двигуном В-46-5М підвищеної потужності та квантовим танковим дальноміром КДТ-2.
Виготовлено нову бойову машину розмінування БМР-1, освоєно капітальний ремонт інженерної машини ИМР-1 на базі танка Т-55. Одночасно завод займається виготовленням народногосподарської техніки: гусеничний кран КГС-16, гусеничний тягач ГТУ-1-05, міський пасажирський автобус ЛіАЗ-5256, міський мікроавтобус на базі шасі Газель, гусеничний трактор з конверсійної техніки ЛРМЗ-460, ЛРМЗ-580.
В 2000-х роках освоєно капремонт модернізованого танка Т-72Б та випуск нового українського тягача БТС-5Б на базі Т-72, виготовлення складних агрегатів до тягачів. Одночасно проводились роботи по капітальному ремонту інженерної машини ИМР-2 на базі танка Т-72.
В даний час підприємство займається подальшою модернізацією машин Т-72, проводить ремонт машин БТР-60, БТР-80, БМП-1, Т-64 для потреб української армії. Виготовляються роздавальні коробки для БТР-3. Освоюється виготовлення легкого бронетранспортера ДОЗОР-Б та роздавальні коробки до БТР-4Е.
Завод виконував складні роботи по постачанню запасних частин і бронетанкової техніки для багатьох країн світу і завжди отримував подяки за високу кваліфікацію спеціалістів та якість проведених робіт.
На нашому підприємстві успішно впроваджено у виробництво литво в землю та литво деталей, котрі виплавляються по пінополістирольних моделях з чорних та кольорових металів. Для цього є можливість виготовлення різноманітних прес-форм на литво металу, виготовлення гумово-технічних виробів та виробів з пластмаси. Якість литва та склад металу контролюється іскровим оптико-емісійним аналізатором PolySpeak F (ARUN, Великобританія). Працюють дільниці гальванічна та гумово-технічних виробів." Детальніше http://tank.lviv.ua/ua/history
Учні походили замаскованими у діброві цехами, послухали розповіді про бронетехніку, пофотографувались з дозволу супроводжуючих осіб на танку та біля бронетранспортеру «Дозор-Б». До речі, на фото видно, що камуфляжний "окрас" "Дозора" дуже нагадує пустельний варіант. Я припустив, що це для африканських цілей мабуть виготовляють. І точно! цей бронеавтомобіль був на виставці у Абу-Дабі (ОАЕ)! Інфа про виставку







Отакі засоби пожежогасіння та ін.



Немає коментарів:

Дописати коментар